Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Τα 85 καλύτερα web 2.0 εργαλεία για την τάξη

Η παρακάτω λίστα αφορά τα καλύτερα web 2.0 εργαλεία όπως αυτά ψηφίστηκαν από τους followers του edudemic στο twitter. Αρκετά από αυτά τα εργαλεία έχουν παρουσιαστεί ή θα παρουσιαστούν και σε ξεχωριστές αναρτήσεις. Η παρακάτω λίστα βασίζεται στο άρθρο το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.
1.      BLOGGER: Αποτελεί ένα κορυφαίο Web 2.0. Από την εκπαιδευτική σκοπιά δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συνεργάζονται, να μοιράζονται πληροφορίες, να δημιουργούν περιεχόμενο και να συνδέονται με άλλα κανάλια του όπως το YouTube, podcasts, με άλλα blogs, tweets κλπ και όλα αυτά να γίνονται από μια κεντρική σελίδα.
2.      FOTOFLEXER:  παρέχει έναν online επεξεργαστή εικόνων.
3.      EJUCOMM: ejucomm.com
4.      VOKI: Voki είναι ένας πολύ καλός τρόπος που έχουν οι μαθητές για να μοιράζονται τις γνώσεις τους από ένα θέμα σε 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Κάνει τους μαθητές οργανώνουν τις σκέψεις τους να επικεντρωθούν στις βασικές λεπτομέρειες.
5.      SKYPE: Το Skype είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να "φέρετε" ομιλητές στην τάξη σας, χωρίς το κόστος της μεταφοράς ή του χαμένου χρόνου μετακίνησης.
6.      POLL ANYWHERE: είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρει ο εκπαιδευτικός τις κινητές συσκευές στην τάξη και για να αποκτήσει πρόσβαση ο μαθητής σε πηγές γνώσης κατά τη διάρκεια συζητήσεων.
7.      PENZU:  Είναι ένα εργαλείο που ενθαρρύνει τους μαθητές να κάνουν online καταγραφές ενώ στη συνέχεια μπορούν να διαμοιράζονται τα στοιχεία αυτά μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
8.      EYEJOT: Eίναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε ένα γρήγορο μήνυμα βίντεο.
9.      ANIMOTO: Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να μετατρέπει φωτογραφίες και σύντομα  video clips σε βίντεο.



10.  COLLABORIZE CLASSROOM: Μια δωρεάν συνεργατική εκπαιδευτική πλατφόρμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
11.  EDMODO: Μια εκπαιδευτική πλατφόρμα με την εμφάνιση και την αισθητική του Facebook. Παρέχει δημοσκοπήσεις, βαθμολόγιο, κουίζ.
12.  EDUBLOGS: Υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εκπαιδευτικών μπλόγκ
13.  TRIPITCO: Παρέχει τα εργαλεία για να δημιουργήσετε τις δικές σας δραστηριότητες για οποιοδήποτε θέμα ή επίπεδο, είναι πολύ εύκολο στη χρήση του.
14.  KIDBLOG: Έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι θέλουν να δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή να έχει το δικό του μπλόγκ.
15.  NETFLIX: Παρέχει ένα σύνολο από εκπαιδευτικά και παιδικά  TV σόου και φιλμ.
16.  WIKISPACES: Τα γνωστά wikispaces που παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τις δικές τους σελίδες να προσθέσουν συζητήσεις, συνδέσμους, βίντεο καθώς και άλλες web 2.0 δημιουργίες.
17.  VUVOX: Δημιουργία διαδραστικών μέσων, κολάζ, παρουσιάσεων, βίντεο κλπ..
18.  COZI: είναι μια δωρεάν εφαρμογή και ιστοσελίδα που σας βοηθά να διαχειριστείτε το χάος της οικογενειακής ζωής και να διαμοιραστείτε φωτογραφίες. ημερολόγια, καταλόγους με τα ψώνια σας με τα άτομα τα οποία δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία. Είναι εύκολο στη χρήση του.
19.  TAGXEDO:  μετατρέπει λέξεις - διάσημα ομιλίες, άρθρα ειδήσεων, τα συνθήματα, θέματα κλπ. σε οπτικά εντυπωσιακές σύννεφο-λέξεις και φράσεις με που τονίζει τις συχνότητες εμφάνισης μέσα στο σώμα του κειμένου.
20.  PHOTOBUCKET: Είναι μια εξαιρετική υπηρεσία φιλοξενίας εικόνων εύκολη στη χρήση της.
21.  VOICETHREAD: Είναι ένα από τα καλύτερα Web 2.0 εργαλεία. Επιτρέπει στους χρήστες να πουν τη δική τους ιστορία και να συνεργαστούν με άλλους χρήστες. Αρέσει πολύ στους μαθητές οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά διασκεδάζοντας.
22.  PIVOT STICK FIGURE ANIMATOR: είναι ένα μοναδικό λογισμικό, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κινούμενα σχέδια εύκολα ακόμα κι αν δεν έχετε καλλιτεχνικές δεξιότητες. Μπορείτε να μετακινήσετε τα τμήματα της κάθε φιγούρας και εύκολα να δημιουργήσει μια αλυσίδα από καρέ κινούμενης εικόνας. Είναι κατάλληλο και για μικρά παιδιά. Τα έργα που δημιουργούνται μπορούν να ενσωματωθούν στο MovieMaker με μουσική.
23.  AUDIOVOX:Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο με το οποίο οι μαθητές μπορούν να εξασκηθούν σε μια γλώσσα. Ο εκπαιδευτικό αναρτά ένα θέμα ή μια ερώτηση και οι μαθητές μπορούν να πάνε on-line και να καταγράψουν τα σχόλιά τους. Μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε μια συζήτηση η οποία ξεκίνησε από κάποιον άλλο.
24.  GEOGEBRA: Αποτελεί ένα πολύ καλό εργαλείο για μαθηματικούς αλλά και για τους μαθητές τους. Η δυνατότητα να βλέπουμε δυναμικά μαθηματικούς όρους το κάνει ένα από τα πιο χρήσιμα web 2.0 εργαλεία για τη διδασκαλία των μαθηματικών. 
25.  SCREENCAST: Χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία βίντεο-οδηγιών για τους μαθητές.
26.  GLOGSTEREDU: Επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να εκφράσουν και να διαμοιράσουν τις απόψεις τους με μοναδικούς και δημιουργικούς τρόπους.
27.  SCOOP.IT: Κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει  στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν προσωπικά δίκτυα μάθησης (PLN) να διαμοιράζουν το υλικό αυτό αλλά και να παίρνουν ανατροφοδότηση για τα σχόλια και τα likes της κάθε ανάρτησης.
28.  ANIMOTO: Ένα εργαλείο που επιτρέπει στους μαθητές να δημιουργήσουν εύκολα εντυπωσιακά μικρά βίντεο!
29.  PBWORKS: Είναι ένα Web 2.0 εργαλείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν το χώρους εργασίας για κάθε ξεχωριστό αντικείμενο στους οποίους μπορούν να αναρτήσουν σημειώσεις, παρουσιάσεις, βίντεο καθώς και άλλο υποστηρικτικό υλικό  χρήσιμο για τη διδασκαλία του αντικειμένου. Οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στους κατάλληλους χώρους εργασίας για να χρησιμοποιήσουν το υλικό που έχει αναρτηθεί.
30.  MINDMEISTER: Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός όλης της λειτουργικότητας που απαιτείται για την εννοιολογική απεικόνιση ιδεών και μιας πολύ καλής διεπαφής χρήστη ευχάριστης στη χρήση. 
31.  CEL.LY: Δουλεύει με οποιαδήποτε κινητή συσκευή και επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων, το σχολιασμό, την απάντηση σε μηνύματα χωρίς να αποκαλύπτονται προσωπικές πληροφορίες όπως ο αριθμός τηλεφώνου.
32.  GOOGLE FOR EDUCATORS: Η Google υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς παρέχοντας τους ένα κατάλληλο περιβάλλον υποστήριξης και εργαλεία μέσα από ένα site.
33.  FACEBOOK: Το Facebook μπορεί να αποτελέσει το μέσο για να επικοινωνούν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να ενημερωθούν-διδαχθούν οι μαθητές θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
34.  DIIGO: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συλλέξετε, επισημάνετε και για να θυμάστε όλους τους σημαντικούς διαδικτυακούς τόπους που έχετε χρησιμοποιήσει. Επίσης, με το Diigo μπορείτε να διαμοιραστείτε το περιεχόμενο αυτό με άλλους εκπαιδευτικούς.
35.  XTRANORMAL: Αποτελεί έναν πολύ εύκολο τρόπο για να φτιάξετε καρτούν και ταινίες.
36.  VOICETHREAD:Είναι ένα από τα καλύτερα Web 2.0 εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τους μαθητές σας για να πουν τη δική τους ιστορία και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους.
37.  TWITTER: Το γνωστό Twitter θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στην εκπαίδευση με διάφορους τρόπους δημιουργώντας online εκπαιδευτικές κοινότητες για την ανταλλαγή μηνυμάτων, ιδεών και απόψεων.
38.  DROPBOX: Ένα εξαιρετικό εργαλείο που επιτρέπει να διαμοιράζουμε τα αρχεία μας με άλλους και να έχουμε πρόσβαση σ' αυτά από οπουδήποτε.
39.  WIKIS: Τα Wikis (Wikispaces.com) είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσουμε συνεργατικά έργα ή ολοκληρωμένα μαθήματα
40.  WORDLE: Επιτρέπει τη δημιουργία σύννεφο-λέξεις (word-clouds) από ένα κείμενο ενώ δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε λέξεις που ενφανίζονται πιο συχνά στο κείμενο.
41.  FLICKR: Επιτρέπει το διαμοιρασμό φωτογραφιών με πολύ απλό τρόπο.
42.  ICOFX: Με το IcoFX μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε πολύ απλά τις δικές σας εικόνες.
43.  WORDPRESS (.com και .org): Είναι ένα πολύ ισχυρό 2.0 εργαλείο για να δημιουργήσετε το δικό σας μπλογκ.
44.  PHOTOBUCKET: Το Photobucket έχει δύο βασικούς σκοπούς, την αναζήτηση και την παρουσίαση εικόνων μέσω κατηγοριοποιημένων βιβλιοθηκών.
45.  GMAIL: Το Gmail είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα (email). Μπορείτε να δημιουργήσετε φίλτρα αλλά και να συνδεθείτε με άλλε υπηρεσίες της Google services (π.χ.. Documents, Calendar).
46.  WEBQUEST: Είναι ένα εργαλείο για να δημιουργήσετε τις δικές σας ιστοεξερευνήσεις.
47.  CLASSDOJO: Είναι ένα web 2.0 εργαλείο που επιτρέπει να κρατάτε πληροφορίες για τη συμπεριφορά κάθε μαθητή σας. Μέσω του classdojo μπορείτε να επιβραβεύσετε τους μαθητές σας αλλά και να στείλετε email ενημερωτικά σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
48.  CONCEPT BOARD: Ένα πολύ καλό whiteboard εργαλείο το οποίο τρέχει καλά ακόμα και σε αργές συνδέσεις.
49.  DELICIOUS: Ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αποθηκεύετε, να οργανώνετε και να θυμόσαστε συνδέσμους και διαδικτυακές διευθύνσεις.
50.  PREZI: Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία παρουσιάσεων.
51.  ADOBE EDUCATION EXCHANGE: Παρέχει πάνω από 2,000 πηγές για παιδιά και εκπαιδευτικούς, είναι ένας απλός τρόπος για να βρείτε εκπαιδευτικά εργαλεία.
52.  YOONO: Ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να "ενοποιήσετε" τους λογαριασμούς σας στα διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τα παρακολουθήσετε αλλά και να τα διαχειριστείτε κεντρικά μέσω του yoono.
53.  TUTORVISTA: Παρέχει ένα διαδραστικό online τρόπο μάθησης.
54.  PICNIK: Ένα εργαλείο επεξεργασίας φ6ωτογραφιών που παρέχει ειδικά εφφέ και δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας κολάζ.
55.  AVIARY: Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να επεξεργαστείτε τις φωογραφίες σας.
56.  GOOGLE DOCS: Είναι ένα Web 2.0 εργαλείο από την Google που δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε, να διαμοιράσετε και να επεξεργαστείτε από κοινού τα αρχεία σας με άλλους χρήστες. Ένας εύκολος τρόπος να μοιραστείτε αρχεία με τους μαθητές σας.
57.  FOURSQUARE: Μια υπηρεσία που επιτρέπει να ενημερώνετε τους φίλους σας για το που βρίσκεστε.
58.  WIKIS: Τα Wikis είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία για να δημιουργήσετε ιστοτόπους πληροφόρησης για ένα συγκεκριμένο θέμα. Θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μικρές-wikipedias για ένα θέμα .
59.  TEXTFUGU: Είναι ένα εγχειρίδιο για την εκμάθηση της ιαπωνικής γλώσσας.
60.  TWEETDECK: Χρησιμοποιήστε το για να οργανώσετε τα tweets,τις αναρτήσεις στο Facebook posts και τις ενημερώσεις σας στο foursquare.
61.  SLIDESHARK: Μετατρέπει τις PowerPoint παρουσιάσεις σας σε animations.
62.  GOOGLE MAPS: Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να επισκεφθείτε μαζί με τους μαθητές σας όλα τα μέρη του κόσμου.
63.  YOUTUBE: Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο με χιλιάδες χρήσιμα βίντεο πληροφόρησης.
64.  WOLFRAM ALPHA: Το εργαλείο αυτό αλλάζει εντελώς τον τρόπο διδασκαλίας των Μαθηματικών. Μια μηχανή αναζήτησης με την οποία μπορείτε να ψάξετε τα πάντα. Ένα εξαιρετικό εργαλείο για προβλήματα υπολογισμών.
65.  CHROME APP STORE: Το εργαλείο αυτό διαθέτει πολλές διαφορετικές εφαρμογές για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή για διασκέδαση. Κάποιες από αυτές είναι δωρεάν και κάποιες όχι. Μπορεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα αναφοράς για μάθηση ή και για παιχνίδι.
66.  GOOGLE CALENDAR: To Google Calendar είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να ορίσετε τις σημαντικές ημερομηνίες και εργασίες που έχετε. Μπορείτε να το συγχρονίσετε με το τηλέφωνό σας έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.
67.  GOOGLE NEW: Το Google New είναι μια κεντρική τοποθεσία στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να βρουν νέα, προσφερές και όλες τις τελευταίες ενημερώσεις των προϊόντων της Google.
68.  TUMBLR: Μια πολύ καλή πλατφόρμα για μπλογκ. Δίνει τη δυνατότητα να ακολουθείτε ανθρώπους καθώς και τις αναρτήσεις τους.
69.  GMAIL: Το γνωστό σε όλους Gmail.
70.  TRENDS MAP: To Trends Map παρουσιάζει a Google Maps θέματα που έχουν να κάνουν με τις τρέχουσες τάσεις στο Twitter. Ο χάρτης παρουσιάζει τις τάσεις που υπάρχουν με βάση τις τοποθεσίες τους. Αν θέλετε να μάθετε τι συζητούν οι άνθρωποι στοι Γαλλία απλά χρησιμοποιείστε το χάρτη, κάντε ζουμ στη Γαλλία και θα δείτε τα τρέχοντα θέματα.
71.  EVERNOTE: Το Evernote είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εκμάθηση γλωσσών. Αν διαβάζετε κάτι κι έχετε μια άγνωση λέξη ή φράση τότε χρησιμοποιείστε το Evernote για να τη συνδέσετε και να την επανεξετάσετε αργότερα.
72.  NEWGROUNDS: Το Newgrounds είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους επίδοξους animators οι οποίοι μπορούν να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους στο Adobe Flash και να μοιράσουν τις δημιουργίες τους. Εδώ θα βρείτε πολύ ταλαντούχους ανθρώπους.
73.  DEVIANTART: Αποτελεί ένα εξαιρετικό site για καλλιτέχνες στο οποίο μπορούν να παρουσιάσουν τις δουλειές τους.
74.  30 BOXES: Είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο-ημερολόγιο στο οποίο  δεν είναι απαραίτητο να τα καταχωρήσετε όλα με το χέρι.  Απλά καταχωρείτε τα κύρια σημεία του ραντεβού καθώς και την ημερομηνία και ώρα μέσα σε ένα πλαίσιο κειμένου και τα υπόλοιπα τα κάνει η συγκεκριμένη εφαρμογή.
75.  ETSY: Είναι ένα site ηλεκτρονικών δημοπρασιών για χειροποίητα είδη.
76.  TYPING ADVENTURE: Αποτελεί ένα παιχνίδι μέσω του οποίοι οι μαθητές μπορούν να μάθουν πληκτρολόγηση.
77.  SUPERKIDS: Το SuperKids έχει δημιουργήσει μια συλλογή από εύκολες στη χρήση, ελεύθερες εκπαιδευτικές πηγές για το σπίτι και το σχολείο.
78.  USTREAM.TV: Το Ustream.tv είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τον καθένα που δίνει τη δυνατότητα να μεταδώσετε ζωντανά ότιδήποτε θέλετε.
79.  VIMEO: Είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία εναλλακτική του Youtube. Εδώ μπορείτε να βρείτε υψηλής ποιότητας βίντεο.
80.  EBAY: Το γνωστό site για ηλεκτρονικές δημοπρασίες.
81.  SONGMEANINGS: Είναι το μέρος στο οποίο μπορείτε να βρείτε τους στίχους τραγουδιών καθώς και άλλα σχόλια.
82.  IMDB: Η γνωστή βάση δεδομένων για ταινίες.
83.  AMAZON: Το Amazon είναι το ιδανικό μέρος για αγορές, να δείτε σχόλια, εναλλακτικές προτάσεις κλπ.
84.  TEACHING CHANNEL: Παρέχει χρήσιμα βίντεο για εκπαιδευτικούς καθώς και σχέδια μαθημάτων τα οποία συνοδεύονται από βίντεο.
85.  TESTMOZ: Εύκολο εργαλείο για τη δημιουργία online τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου