Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Διδάσκοντας με το Google Earth

To Google Earth είναι ένας γεωγραφικός φυλλομετρητής που παρουσιάζει τη γη τρισδιάστατα χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες, αεροφωτογραφίες, μέτρηση του βάθους των ωκεανών καθώς και άλλα γεωγραφικά δεδομένα. Η Google αναφέρει αυτήν την υπηρεσία ως ένα πρόγραμμα γεωγραφικής περιήγησης και έχει δύο εκδόσεις, μία ελεύθερη και μία επί πληρωμή η οποία παρέχει πιο προηγμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Και η δωρεάν όμως έκδοση έχει πολλές δυνατότητες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση.

Το Google Earth παρέχει δυνατότητες αναζήτησης, ζουμ, περιστροφής και κλίσης στην προβολή της γης. Επίσης προσφέρει εργαλεία για τη δημιουργία νέων δεδομένων και ένα ολοένα αυξανόμενο σύνολο στρωμάτων δεδομένων, όπως π.χ. ηφαίστεια και το έδαφος, που βρίσκονται στους διακομιστές της Google, και μπορούν να εμφανίζονται στην προβολή. Οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν δραστηριότητες στην τάξη οι οποίες δεν αφορούν μόνο το μάθημα της γεωγραφίας αλλά και τη διδασκαλία άλλων μαθημάτων όπως  λογοτεχνία, ιστορία, μαθηματικά, περιβαλλοντική επιστήμη, και πολλά άλλα.

Εδώ θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε καλύτερα αυτή την υπηρεσία στην εκπαίδευση.


Google Earth για εκπαιδευτικούς: είναι μια κοινότητα που παρέχει οδηγίες και συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία αυτή στην τάξη. Εδώ θα βρείτε σχέδια μαθήματος, συζητήσεις, εργασίες μαθητών και πολλά άλλα.

Παρακάτω θα βρείτε πολλά χρήσιμα video-tutorials


Σχεδίαση και μέτρηση με το Google Earth 

Google Earth Περιηγήσεις και Σημάνσεις


Google Earth: Μαθήματα πλοήγησης

Google Earth : Ψάχνοντας για τοποθεσίες

Google Earth : Δημιουργώντας φωτογραφίες με γεωγραφικά δεδομένα
 Google Earth : Καταγραφή περιήγησης

 Google Earth : Προβολή οδών (Street view)

 Google Earth : Τρισδιάστατα κτίρια και ανάγλυφο
Εξερευνήστε τον ουρανό


Οι παραπάνω πληροφορίες βασίζονται στο άρθρο http://www.educatorstechnology.com/2013/07/teaching-with-google-earth-awesome-tips.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου