Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Υποχρεώσεις μαθητών στο διαδίκτυο (infographic)

Το "Top 10" των υποχρεώσεων των μαθητών online στο διαδίκτυο ανέδειξε έρευνα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Πρώτο στη λίστα των online υποχρεώσεων των μαθητών, με ποσοστό 73,2% αναδεικνύεται ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου δημιουργήθηκε το σχετικό infographic:


Η έρευνα μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου πραγματοποιήθηκε την περίοδο 23/10/2012 έως 15/01/2013 με αποδέκτες παιδιά και εφήβους, γονείς, και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της φετινής και επετειακής (δεκαετία) Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου  (SaferInternetDay), που εορτάστηκε φέτος την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, τελώντας υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου για την Ε.Ε. και Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, NeelieKroesH θεματική του φετινού εορτασμού ήταν «Τα Δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online», με το σύνθημα: «Σύνδεση με σύνεση! (Connectwithrespect!)».

Πηγή: http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teens/item/218-top10b 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου