Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

"Διαδικτυακά σεμινάρια: μια νέα υπηρεσία ενημέρωσης από το Saferinternet.gr:"

Στο πλαίσιο της υλοποίησης δραστηριοτήτων με γνώμονα την εκπαίδευση των μαθητών και τη δική σας στήριξη για τη δημιουργία πολλαπλασιαστικών δράσεων μέσα στην τάξη, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υλοποίησε 6 διαδικτυακά σεμινάρια  (“webinars”), τα οποία απαντούν, μέσα από τεχνολογίες πολυμέσων και  βίντεο, σε ερωτήσεις και απορίες αναφορικά με τις εξής σημαντικές ενότητες:

1. Βασικές συμβουλές για την online ασφάλεια - Μέρος Α': προστασία της  ιδιωτικής ζωής, δικαιώματα και υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο, αντιμετώπιση της διαδικτυακής πληροφορίας με κριτική σκέψη, προσεκτική αντιμετώπιση των διαδικτυακών φίλων (διάρκεια 13:35 λεπτά).


2. Βασικές συμβουλές για την online ασφάλεια - Μέρος Β': αποφυγή  κακόβουλου λογισμικού, διαδικτυακές αγορές, η σημασία της κατανόησης των όρων χρήσης και της πολιτικής απορρήτου των ιστοσελίδων, χρήση του κινητού μας με ασφάλεια, αποφυγή της υπερβολικής ενασχόλησης με το
Διαδίκτυο (διάρκεια 13:24 λεπτά).


3. Υπερβολική χρήση του Διαδικτύου: σημάδια, συμπτώματα, πρόληψη, αντιμετώπιση (διάρκεια 12:27 λεπτά).


4. Cyberbylling - ηλεκτρονικός εκφοβισμός: μορφές, συνέπειες, πρόληψη, αντιμετώπιση (διάρκεια 14:26 λεπτά).5. Παράνομο περιεχόμενο: κυριότερες και πιο συνήθεις μορφές (διάρκεια 7:30 λεπτά).
6. Safeline.gr: Καταγγελία παράνομου περιεχομένου ή παράνομης συμπεριφοράς μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της Safeline (διάρκεια 9:07 λεπτά).
Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι διαθέσιμα στην διεύθυνση:
http://www.saferinternet.gr/index.php?objId=Category260&parentobjId=Page15
καθώς και στο ειδικό κανάλι της Δράσης στο YouTube
http://www.youtube.com/SaferinternetGreece. Η Δράση Saferinternet.gr
έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση 6 περαιτέρω σεμιναρίων.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι αναρτημένες και στον ειδικό ιστοχώρο για εκπαιδευτικούς, στη διεύθυνση http://educators.saferinternet.gr.


Πηγή: www.saferinternet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου