Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Free PDF Tools: Εργαλεία μετατροπής και επεξεργασίας PDF αρχείων

Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν και πολλές λειτουργίες, εκτός από την προβολή, τις οποίες μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στα pdf έγγραφα. Οι Web 2.0 τεχνολογίες παρέχουν μια σειρά από ελεύθερα pdf εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψουψε, να σχολιάσουμε να επισημάνουμε, να προσθέσουμε και γενικότερα να αλληλεπιδράσουμε με pdf έγγραφα. Ακολουθεί λίστα με τα σπουδαιότερα από τα εργαλεία αυτά:

Αποτελεί ένα ελεύθερο και απλό online Web 2.0 εργαλείο το οποίο επιτρέπει τη μετατροπή PDF εγγράφων σε άλλο μορφότυπο (κείμενο, html). Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα εξαγωγής όλων των φωτογραφιών που υπάρχουν σε ένα Pdf έγγραφο πολύ εύκολα και γρήγορα. 
To Pdf Reader αποτελεί ένα καλό δωρεάν εργαλείο που επιτρέπει να προσθέσουμε σχόλια σε PDF έγγραφα με την ίδια ευκολία που προσθέτουμε σχόλια σε ένα Word κείμενο.
To Pdf  to Excel Converter είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει τη μετατροπή ενός εγγράφου από PDF σε Excel.
4. PDF Converter
To Pdf Converter αποτελεί ένα εργαλείο που επιτρέπει εύκολα τη δημιουργία Pdf εγγράφων καθώς και τη μετατροπή Pdf αρχείων σε Word, Excel και Powerpoint.
H υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες ενός site ή blog  να αποθηκεύσουν εύκολα και γρήγορα τις πληροφορίες που επιθυμούν σε pdf μορφή.
Όπως φανερώνει και το όνομά του, το εργαλείο αυτό επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη μετατροπή οποιουδήποτε PDF εγγράφου σε εκτυπώσιμο φυλλάδιο.
Επιτρέπει στους χρήστες του τη μετατροπή οποιουδήποτε Word ή Pdf εγγράφου σε μορφή σημειωματάριου (flipbook)
Το εργαλείο αυτό επιτρέπει τη συγχώνευση πολλών PDF εγγράφων σε ένα ή την τμηματοποίηση ενός εγγράφου PDF σε πολλά.
To PDF to Word είναι ένα πολύ χρήσιμο Web 2.0 εργαλείο που επιτρέπει τη μετατροπή PDF εγγράφων σε μορφότυπα Word.
To Bee Pdf επιτρέπει στους χρήστες του να ανεβάζουν και να μοιράζονται Pdf αρχεία με άλλους.
Το Html to Pdf αποτελεί ένα πολύ απλό εργαλείο το οποίο επιτρέπει εύκολα και γρήγορα τη μετατροπή οποιασδήποτε ανάρτησης σε Pdf.
To Blog Booker δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα PDF βιβλίο με όλες τις αναρτήσεις αλλά και τα σχόλια ενός ιστολογίου.




Στην παραπάνω διεύθυνση υπάρχουν πολλά ακόμα PDF εργαλεία χρήσιμα για ερευνητές, εκπαιδευτικούς αλλά και φοιτητές.

Πηγή: http://www.educatorstechnology.com/2012/07/list-of-free-must-have-pdf-tools-for.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου