Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο συμβουλές για γονείς & παιδιά: Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε χρήσιμες συμβουλες για τον υπολογιστή σας, για τη χρήση του διαδικτύου και του email. Βίντεο animation του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, με συμβουλές για μικρούς και μεγάλους, για μια ασφαλέστερη περιήγηση στο διαδίκτυο, με πληροφορίες για την προστασία μας.Ένα χρήσιμο βίντεο για μικρούς και μεγάλους.
 
Στα επόμενα βίντεο από το saferinternet, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές από τον @lpha. Στο πρώτο ο @lpha μας συμβουλεύει να μην πιστεύουμε ό,τι βλέπουμε στο διαδίκτυο αλλά να επιστρατεύουμε την κριτική μας σκέψη και να ελέγχουμε πάντα την αξιοπιστία των διαδικτυακών τόπων που συμβουλευόμαστε.
Στο δεύτερο βίντεο ο @lpha μας συβουλεύει να μην αποκαλύπτουμε ποτέ προσωπικά δεδομέναστο διαδίκτυο.
 
Ακολουθούν δύο ιστορίες για παιδιά 7 έως 12 ετών.
http://internet-safety.sch.gr/IS/loputon_metsa.html
Η πρώτη ιστορία, Το απέραντο δάσος  διηγείται τις περιπέτειες του Νικόλα. Ο εννιάχρονος Νικόλας μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Μέσα από την ιστορία αυτή τα παιδιά μαθαίνουν τι είναι το Διαδίκτυο. Συγχρόνως, οι αναγνώστες μαθαίνουν ότι το Διαδίκτυο περιέχει και παγίδες και ότι πρέπει να προστατεύονται από αυτές.



http://internet-safety.sch.gr/IS/annin_uudet_kaverit.html Οι καινούργιοι φίλοι της Άννας είναι η συνέχεια της ιστορίας το Απέραντο Δάσος. Πρωταγωνίστρια είναι η ξαδέλφη του Νικόλα, η Άννα. Η ιστορία αφορά στο δημόσιο χαρακτήρα του Διαδικτύου, στους κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούμε στο Διαδίκτυο, στη δημοσίευση φωτογραφιών και στα πνευματικά δικαιώματα.