Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Eργασίες μαθητών στο Movie Maker

Ακολουθούν τα βίντεο που έφτιαξαν μαθητές Ε' και Στ' τάξης του Δημοτικού στο μάθημα της Πληροφορικής, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Movie Maker. Οι μαθητές συνέλεξαν υλικό από το ίντερνετ αλλά και από τα μαθήματά τους και δημιούργησαν τα παρακάτω βίντεο.
Ιοί υπολογιστών από μαθητές της ΣΤ΄τάξης

Υλικό και Λογισμικό από μαθητές της Στ' τάξης


Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

eGame wiki: Εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης


 

Tο eGame wiki είναι ένας ιστότοπος αποτελούμενος από εκπαιδευτικά παιχνίδια σχεδιασμένα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ όλα τα παιχνίδια του eGame wiki σχετίζονται με την σχολική ύλη (π.χ. Η Κρεμάλα του «Ποιος θέλει να γίνει Πτυχιούχος» είναι σχεδιασμένη για παιδιά του δημοτικού και περιέχει ερωτήσεις γενικών γνώσεων  όλων των τάξεων). 
Οι μαθητές μπορούν να παίζουν με παιχνίδια βασισμένα σε μια συγκεκριμένη ενότητα ύλης(π.χ. Το παιχνίδι Alien Angles είναι ένα παιχνίδι γεωμετρίας που υπολογίζει τις γωνίες. Σχετίζεται με την ύλη των μαθηματικών της ΣΤ’ Δημοτικού και είναι διαθέσιμο από τον δικτυακό τόπο http://www.mathplayground.com). Έτσι, μέσα από το παιχνίδι οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα και εύκολα τις απαντήσεις σε ερωτήσεις τις ύλης τους. Η ιδέα για το eGame wiki ξεκίνησε με το σκεπτικό «μάθηση μέσα από το παιχνίδι». Τα παιχνίδια είναι φτιαγμένα από ανθρώπους της εκπαίδευσης για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους. Ο ιστότοπος εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα παιχνίδια.

Πηγή: https://sites.google.com/site/egamewiki/

Comic Strip Creator για δημιουργία ψηφιακών κόμικ

Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από την ερευνητική ομάδα CoSyLLab του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Με το Comic Strip Creator μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας ψηφιακά κόμικ εύκολα και γρήγορα. Για να το χρησιμοποιήσετε πρέπει:
  • να εγγραφείτε και να κατεβάσετε το λογισμικό από εδώ
  • να ανεβάσετε τις εικόνες σας σε jpg, jpeg, gif και png μορφή
  • με εύκολο τρόπο (drag & drop) μπορείτε να δημιουργήσετε τις ιστορίες σας, να προσθέσετε κείμενο και
  • τέλος, μπορείτε να ανεβάσετε τις δημιουργίες σας και να τις μοιραστείτε με φίλους.
 Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παρουσίαση από την ερευνητική ομάδα CoSyLLab για τη διδασκαλία με κόμικς στην εκπαίδευση


καθώς και εργαλεία δημιουργίας ψηφιακών κόμικ


Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Εισαγωγή στο Game Maker

Το Game Maker αποτελεί ένα περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού για τη δημιουργία παιχνιδιών. Με το Game Maker μπορούμε να φτιάξουμε απλά αλλά και πολύπλοκα παιχνίδια.
PictureΗ έκδοση 8.1 Lite του Game Maker διατίθεται δωρεάν. Στην επόμενη παρουσίαση μπορείτε να δείτε μια εισαγωγή στο περιβάλλον του Game Maker.



Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Μαθήματα Photoshop για αρχάριους

Μαθήματα στο Photoshop από το κανάλι Greek Torials στο Youtube, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν και προσπαθούν να βρούνε πληροφορίες στα Ελληνικά. Το επίπεδο είναι για τους αρχάριους αλλά και οι προχωρημένοι μπορούν να παρακολουθήσουν και να μάθουν νέες τεχνικές.
Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς μπορούμε να βάλουμε χρώμα σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία